Web Toolbar by Wibiya

joi, 1 mai 2014

Salata de orez


Una din cele mai rapide salate, iar daca a ramas ceva orez de la cina sau pranz este si mai rapida. Mie imi ramane intotdeauna, pentru ca aici se mananca orez in loc de paine am in fiecare zi.  Este o gustare perfecta pentru copii pana cand pregatesc cina. Gina pe blogul ei, Pofta buna, ne spune ca putem sa o preparam cu orice asa ca pentru povocarea Bucatar Curajos gazduita de ea am preparat aceasta reteta delicioasa cu ardei copt si verdeata. Merge de minune si cu rosii uscate la soare.

 
Ingrediente:(4 persoane)
 
2 cani orez fiert (daca a ramas ceva daca nu 250g orez nefiert)
cateva fire de busuioc proaspat
cateva fire de menta proaspata
cateva fire de patrunjel proaspat
200 g ardei copt la otet
1/2 de ardei iute rosu
sos pentru salata (aveti reteta aici)
sare si piper
 
Preparare:
 
Daca folositi orez nefiert fierbeti o masura de orez in doua masuri de apa la foc mic pentru maxim 20 minute. Cand este gata rascoliti-l cu o furculita si lasati-l la racit. In acest timp tocati marunt ardeiul copt, ardeiul iute si verdeata. Amestecati totul apoi adaugati peste orez. Puneti sos pentru salata, sare si piper dupa gust. Lasati salata sa stea vreo 15-20 minute pentru ca orezul sa absoarba aromele apoi serviti cu pofta. Este mai buna la temperatura camerei decat din frigider. Rapida si gustoasa aceasta salata de orez.
 
Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu