Web Toolbar by Wibiya

duminică, 14 iunie 2015

Papara, scrob, jumari cu oua de prepelita


Micul meu dejun preferat, rapid si delicios. Jumere de oua, ratata, ratota, rantota,ratuta, papara, paparada, paparaica, scrob, cepalau, oua ciufulite cum ne placea noua sa spunem sau cum s-o mai numi prin alte parti ale tarii era mancarea cu care ne trezea bunica, mama mare cum ii spuneam noi, dimineata, cand trebuia sa mergem la gradinita si apoi la scoala si in fiecare zi era diferita: cu slanina, cu carnat de casa afumat, cu branza de vacuta, cu branza de oaie, cu ardei, cu rosii cu ceapa verde, cu ciuperci de padure culese chiar de ea, off imi lasa gura apa numai cand ma gandesc. Ingredientele sunt obtionale, puteti folosi ceea ce doriti voi. 
mie imi plac mult ouale de prepelita si le-am folosit. Daca va plac si voua si doriti sa castigati cele trei premii a cate 120 oua de prepelita fiecare, oferite de Ferma de prepelite Fundeni cititi regulamentul concursului si participati  aici , maine este ultima zi.
Dar sa revin la reteta mea.

Ingrediente (o portie):

5 oua de prepelita
2 lingurite de unt
3-4 ciuperci
sare si piper pentru gust
cateva frunze de salata
1 felie de paine prajita



Preparare: 

Se taie ciupercile, curatate bine, feliute subtiri si se trag la tigaie cu o lingurita de unt. Cand sunt gata se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se pun deoparte si se trece la prepararea jumarilor cu ou. Se pune o lingurita de unt intr-o tigaie la foc mic. Cand s-a topit se adauga ouale batute, se lasa putin ca se coaca pe margini apoi se trag marginile cu o lingura spre interior si se amesteca bine cu oul care inca nu s-a copt. Se sareaza si pipereaza si se ia de pe foc. 
Se pune felia de paine prajita intr-o farfurie, se pune papara, apoi ciupercile. Daca va place mai piperat puteti presara putin mai mult piper, Se decoreaza cu cateva frunze de salata si se mananca fierbinte.

Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu