Web Toolbar by Wibiya

duminică, 3 mai 2015

Drobul si traditiile romanilor de Paste de la bloggeri

Pentru provocarea din aprilie  a proiectului traditie si gastronomie romaneasca a carui gazda am fost, am propus ca tema drobul si traditiile romanilor de Paste. Am primit o multime de retete de drob toate apetisante si chiar daca unele par la fel fiecare este unica. Desi am incercat multe preparate culinare din gastronomia internationala cred ca bucataria romaneasca este extraordinara si avem datoria sa o ducem mai departe. Va multumesc tuturor pentru participare, pentru retetele deosebite pe care le-ati adus si pentru informatiile din articolele voastre.

Prima care ne-a povestit despre obiceiuri culinare de paste a fost Margareta Cismasiu.



Adina Ciocalau – Mitinita prepara un drob de miel dupa reteta Sandei Marin.


Cristina Iuliana Pana pregateste un drob de miel altfel  si scrie un articol interesant si foarte documentat despre traditii romanesti in fiecare zi a lunii lui Prier. Veti gasi acolo si traditii romanesti in luna Martisor.


Elena Bite ne pregateste si ea un delicios drob de miel.


Monica are o idee interesanta, drob de miel la tava cu morcov fiert in mijloc.


Vera ne face o colectie de retete in articolul ei drobul si traditiile romanilor de paste.


Vicky inveleste drobul in bacon. Vedeti in articolul ei drob din ficatei si pipote de pasare invelit in bacon  cum procedeaza.


Simona pregateste un drob de miel cu verdeata si leurda, reteta pe care trebuie sa o incerc.


Luminita ne face drob de pui invelit in sunculita, o bunatate.


Gina reinventeaza drobul si face briose drob cu oua de prepelita o idee excelenta pentru cine prefera portii individuale.


Va aduc si eu un drob din ficat de pui cu ciuperci si oua de prepelita si sper ca anul viitor va veti inspira din retetele noastre.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu